- 10
 - 90 minut
 
				Składniki:
				
			- 1 kg piersi z indyka
 - sól, pieprz
 - 4 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
 - Składniki na farsz:
 - 3 ząbki czosnku
 - 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
 - 150 g szpinaku mrożonego NOTRE JARDIN
 - 100 g zielonego groszku mrożonego
 - 6 pomidorów suszonych RUSTICA
 - 50 g sera pleśniowego Le Bleu LES CROISÉS
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Mięso z indyka umyć osuszyć, a następnie rozciąć otwierając „jak książkę” i tworząc większy kawałek mięsa. Rozbić tłuczkiem na cieńszy, prostokątny płat. Przyprawić solą i pieprzem z obu stron.
 - Przygotować farsz: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, a następnie dodać czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Czosnek podsmażyć uważając, żeby go nie przypalić. Dodać szpinak, smażyć kilka minut, przyprawić solą i pieprzem. Do szpinaku dodać groszek i wymieszać.
 - Na połowie płatu mięsa wyłożyć przygotowany farsz szpinakowo groszkowy, ułożyć pomidory suszone drobno pokrojone oraz kawałki sera Le Bleu. Zawinąć mięso w roladę. Mięso ułożyć w brytfannie i posmarować oliwą z oliwek.
 - Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 60 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i przykryć szczelnie folią aluminiową i odstawić na 15 minut.
 - Roladę pokroić w plastry i podawać z ulubionymi dodatkami.