Składniki:
				
			- 500 g schabu wieprzowego
 - 100 g pomidorów suszonych w oliwie RUSTICA
 - 100 g owczego sera LES CROISES
 - 3 gałązki natki pietruszki
 - 10 plasterków szynki dojrzewającej SAINT AZAY
 - 2 ząbki czosnku
 - 20 ml oliwy z oliwek RUSTICA
 - przyprawy: kolendra, tymianek, sól, pieprz czarny
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Schab oczyścić, natrzeć solą i pieprzem, posmarować niewielką ilością oliwy, wcierając dokładnie przyprawy. Pomidory suszone drobno pokroić i przełożyć do miseczki.
 - Dodać pokruszony ser owczy, drobno posiekane świeże zioła, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
 - Dodać odrobinę oliwy z pomidorów i dokładnie wymieszać.
 - Przyprawić świeżo mielonym pieprzem.
 - Na desce rozłożyć szynkę, tak aby plastry nachodziły na siebie.
 - Położyć schab, posmarować go dokładnie farszem i zawinąć szynkę wokół schabu. Dokładnie docisnąć i przełożyć na blachę do pieczenia.
 - Piec około 1,5h w temperaturze 170 stopni.
 - Upieczone mięso odstawić do odpoczęcia, następnie pokroić w plastry.
 - Podawać z pieczonymi warzywami i sałatą.