Składniki:
				
			- 1 mały kalafior
 - 1/4 szklanki tahini
 - sok z 1 cytryny
 - 5 łyżek oliwy z oliwek RUSTICA
 - 1 ząbek czosnku
 - 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
 - 1/4 łyżeczki kuminu
 - sól
 - pieprz ziołowy RUSTICA
 
- świeża kolendra
 - orzeszki piniowe TABLIER BLANC
 - oliwa z oliwek RUSTICA
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Kalafior podzielić na różyczki, wyłożyć na blachę przykrytą papierem do pieczenia, skropić oliwą i oprószyć solą. Piec około 20 minut,.
 - Upieczony kalafior przełożyć do blendera, Dodać pozostałe składniki i rozdrobnić na gładką pastę. W razie potrzeby doprawić. Przełożyć do miseczki, udekorować uprażonymi orzeszkami piniowymi i listkami świeżej kolendry. Skropić oliwą.
 - Podawać z pieczywem, lub chrupiącymi warzywami .