Składniki:
				
			- 160 g mąki pszennej BIO VILLAGE
 - 1 łyżeczka cukru
 - szczypta soli RUSTICA
 - 50 g masła LES CROISES
 - 2 jajka POLSKA KURKA
 - 270 ml mleka
 
- 2 opakowania łososia wędzonego RONDE DES MERS
 - 1 opakowanie ricotty LES CROISES
 - świeża rukola
 - świeży koperek
 - ogórek zielony
 - rzodkiewka
 - cytryna
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Mąkę, cukier, roztopione i przestudzone masło, żółtka i 1/3 mleka wymieszać i roztrzepać lekko na gładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Odstawić na 5 – 10 minut.
 - W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na gęstą, sztywną pianę. Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Nakładać ciasto do gofrownicy i piec około 3 – 4 minut.
 - Na upieczone gofry ułożyć po dwie łyżki ricotty, plastry wędzonego łososia, plasterki ogórka, rzodkiewki, udekorować świeżą rukolą i koperkiem.