Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Składniki:
  • 8 dużych kromek chleba
  • 2 duże pomidory
  • 2 kulki mozzarelli Les Croisés
  • oliwa z oliwek Rustica
  • świeża bazylia
  • sól Rustica
  • pieprz Rustica
Sposób przygotowania:
  1. Ułożyć kromki chleba na blasze.
  2. Mozzarellę pokroić w drobną kostkę.
  3. Pomidora pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.
  4. Za pomocą pędzelka rozsmarować oliwą kromki chleba  i ułożyć na nich kawałki pomidora i mozzarelli.
  5. Skropić oliwą i włożyć na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, najlepiej z funkcją grilla.
  6. Po wyjęciu z piekarnika, bruschetty posolić, przyprawić świeżo mielonym pieprzem i udekorować listkami bazylii.
Polecamy