Składniki:
				
			- 5 średnich parzonych białych kiełbasek
 - opakowanie ciasta francuskiego TABLIER BLANC
 - mały słoiczek musztardy francuskiej RUSTICA
 - 1 jajko WIODĄCA MARKA
 - kminek
 - sezam
 - czarnuszka
 - mix sałat NOTRE JARDIN
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 10 równych prostokątów. Każdy prostokąt posmarować musztardą francuską.
 - Białe kiełbasy przekroić w poprzek na pół.
 - Połówki kiełbasek zawinąć w kawałki ciasta, zlepiając brzegi.
 - Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
 - Posmarować jajkiem rozmieszanym z odrobiną wody. Posypać sezamem, czarnuszką i kminkiem.
 - Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
 - Serwować gorące.