Składniki:
				
			- 2 łyżki oliwy z oliwek Rustica Wiodącej Marki
 - 1 łyżka masła
 - 1 puszka cieciorki Notre Jardin Wiodącej Marki
 - ¼ cebuli
 - 2 pędy selera naciowego
 - 2 szklanki wody
 - 1 kostka bulionu warzywnego Rustica Wiodącej Marki
 - 2 łyżki koncentratu pomidorowego Turini Wiodącej Marki
 - 2 łyżeczki oregano Rustica Wiodącej Marki
 - ½ szklanki makaronu świderki
 - sól i pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Cebulę obrać i posiekać. Seler naciowy pokroić w cienkie plasterki. Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
 - Do garnka wlać oliwę, dodać masło, zeszklić cebulę i seler naciowy – ok. 3 minut często mieszając.
 - Dodać kawałki kurczaka i przysmażamy cały czas mieszając – kolejne 2 minuty.
 - Dodać koncentrat, oregano, wodę, bulion warzywny, ciecierzycę, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem 5 minut, dodać makaron i gotować bez przykrycia zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaronu. Gotową zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.
 - Serwować z łyżką zielonego pesto.