- 12
- 60 minut
- 3 brzoskwinie
- 1 opakowanie mozzarelli w kulkach
- 2 opakowania szynki parmeńskiej SAINT-AZAY
- świeża bazylia
- drewniane patyczki do szaszłyków
Składniki na marynatę:
- 2 gałązki rozmarynu
- 1 szklanka octu jabłkowego RUSTICA
- ½ szklanka wody
- 1 łyżeczka soli RUSTICA
- 1 łyżeczka miodu NID D'ABEILLE
Składniki na dressing:
- 3 łyżki marynaty
- ¼ szklanki oliwy z oliwek RUSTICA
- 2 ząbki czosnku
- rozmaryn z marynaty
- sól, pieprz RUSTICA
1.Brzoskwinie pokroić w łódeczki. Ułożyć w misce, dodać gałązki rozmarynu.
2. Przygotować marynatę: Ocet wlać do garnuszka, dodać sól i miód. Podgrzać i wymieszać do rozpuszczenia soli i miodu. Nie gotować! Dodać wodę. Marynatą zalać brzoskwinie z rozmarynem i odstawić na 30 minut.
3. Po tym czasie wyjąć rozmaryn i drobno posiekać, dodać 3 łyżki marynaty, rozdrobniony czosnek, oliwę z oliwek i dokładnie wymieszać Przyprawić solą i pieprzem.
4. Brzoskwinie wyjąć z marynaty i każdy kawałek owinąć w plasterek szynki parmeńskiej.
5. Na patyczki do szaszłyków nabić mozzarellę, listek bazylii a następnie brzoskwinię owiniętą w szynkę parmeńską. Polać dressingiem i od razu serwować.