Składniki:
				
			- 1 litr bulionu drobiowego
 - 4 łyżki żelatyny
 - 9 dużych plastrów szynki TRADILEGE
 - 2 duże jajka POLSKA KURKA
 - połowa małego brokułu
 - 1/2 puszki kukurydzy NOTRE JARDIN
 - sól RUSTICA
 - pieprz RUSTICA
 - 1 ząbek czosnku
 - 1 łyżeczka soku z cytryny
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół.
 - Żelatynę namoczyć w odrobinie wody i odłożyć do napęcznienia na 5 minut.
 - Gorący bulion przyprawić drobno pokrojonym czosnkiem , sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem.
 - Do żelatyny dolewać stopniowo gorący bulion i mieszać do rozpuszczenia się żelatyny. Rozpuszczoną żelatynę wlać do pozostałej części bulionu i dokładnie wymieszać. Ostudzić.
 - Brokuł podzielić na małe różyczki i gotować około 2 minut, a następnie przelać zimną wodą i dokładnie odsączyć.
 - Kukurydzę odsączyć na sicie.
 - Na dno formy wylać kilka łyżek bulionu i wstawić do lodówki
 - Następnie ułożyć połówki jajek i połowę brokułu. Zalać bulionem i odstawić do lodówki.
 - Gdy galaretka zacznie tężeć, ułożyć plasterki szynki zawinięte w ruloniki, posypać kukurydzą oraz pozostałymi różyczkami brokułu.
 - Polać bulionem i odstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.
 - Przed podaniem naczynie z galaretką zanurzyć w gorącej wodzie na kilka minut, a następnie przyłożyć talerz, obrócić do góry dnem i wyjąć galaretkę na półmisek.
 - Podawać z sokiem z cytryny.