Składniki:
				Składniki na falafele:
			- 400 g suchej ciecierzycy NOTRE JARDIN
 - 2 łyżeczki soli
 - 1 cebula
 - 3 ząbki czosnku
 - 1 łyżeczka sody TABLIER BLANC
 - pęczek natki pietruszki
 - 1 łyżeczka pieprzu RUSTICA
 - 1 łyżeczka mielonego kuminu
 - 1/3 łyżeczki cynamonu RUSTICA
 - 1/3 łyżeczki kardamonu
 - 1/3 łyżeczki imbiru
 - 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
 - 1/3 łyżeczki kolendry
 - Olej do smażenia RUSTICA
 
- Tortille pszenne TABLES DU MONDE
 - 1 awokado
 - ogórek zielony
 - czerwona cebula
 - świeża kolendra
 - roszponka
 - ulubiony sos
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Ciecierzycę wsypać do garnka, zalać dużą ilością zimnej wody. Namoczyć przez noc.
 - Odcedzoną ciecierzycę oraz sól, cebulę, czosnek i sodę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać listki natki pietruszki oraz przyprawy. Wymieszać.
 - Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i odkładać na talerz. Rozgrzać olej, wkładać porcjami kulki z ciecierzycy i smażyć po około 3 minuty z każdej strony.
 - Falafele podawać z warzywami i ulubionym sosem w tortillach pszennych.