Składniki:
				
			- 1 kg wołowiny
 - 2 cebule
 - 5 łyżek oliwy z oliwek RUSTICA
 - 250 ml czerwonego wina wytrawnego
 - 5 pomidorów
 - 2 łyżki przecieru pomidorowego TURINI
 - 2 gałązki rozmarynu
 - 1 laska cynamonu
 - 2 liście laurowe RUSTICA
 - 1 łyżka miodu wielokwiatowego NID D’ABEILLE
 - 2 marchewki
 - 1 pietruszka
 - oliwa do smażenia
 - sól
 - pieprz
 
- Kuleczki ziemniaczane POM’LISSE
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Oliwę rozgrzać na dużej patelni. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Wołowinę pokroić w grubą kostkę, dodać do cebuli i smażyć do momentu, aż z każdej strony zrobi się brązowa. Wlać wino, wymieszać, przykryć i dusić przez ok. 15 minut.
 - Po tym czasie dorzucić pokrojone w kostkę pomidory oraz przecier pomidorowy. Przyprawić rozmarynem i cynamonem. Dorzucić liście laurowe. Posłodzić miodem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać, przykryć i dusić przez ok. 40 minut.
 - W międzyczasie obrać marchewki i pietruszkę. Pokroić na plasterki, przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą, oprószyć solą i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15 minut. Następnie warzywa przełożyć do wołowiny w pomidorach, delikatnie wymieszać i wszystko razem podgrzewać jeszcze przez chwilę.
 - Kuleczki ziemniaczane przygotować wg przepisu na opakowaniu. Podawać z wołowiną.